ABOUT DUTCH INNOVATION DAYS

Creativiteit en innovatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zijn de ware rijkdom deze eeuw. Onze creatieve industrie is één van de sectoren waar het Nederlandse bedrijfsleven wereldwijd in uitblinkt. En dan doelen we niet slechts op de artiesten, musea en kunstenaars. De creatieve sector is in onze ogen breder en de motor voor zowel onze economie als ons levensgeluk. De creatieve sector omvat alle plekken en momenten waar nieuwe ideeën ontkiemen en tot wasdom worden gebracht; schoolcampussen, laboratoria, binnen bedrijfsmuren maar ook op terrassen in studio's, zolderkamers, kelders.

PODIUM EN PLATFORM VOOR CREATIEVE SECTOREN

Designers, drone-bouwers, media-kunstenaars, AI-experts, voedseltechnologen, VR-geeks, open source sterren, robot-opvoedkundigen, waterstof-studenten, impact-investeerders en digital-health-ondernemers verdienen een podium en een gezamenlijk platform. En niet voor slechts 1 dag. Dutch Innovation Days geeft de creatieve sector eind mei podium met een vijfdaags event en biedt hiermee pioniers, onderzoekers, creatieven en nieuwsgierigen een platform om elkaar te ontmoeten.

WIE HEEFT WIFI UITGEVONDEN?

Nederland blinkt uit door fantastische innovaties die iedereen kent zoals de CD, Youtube, WiFi en Bluetooth. Maar wie zijn de mensen achter deze innovaties en hoe hebben ze het voor elkaar gekregen? Je ontmoet deze pioniers tijdens DID. Zoals de uitvinder van WiFi, Cees Links. Hij neemt je mee in zijn indrukwekkende innovatiereis en zijn gesprekken met Steve Jobs waarmee hij de doorbraak van WiFi veroorzaakte. Open Source-goeroe Jeroen Wijering vertelt hoe hij met zijn JW-player de basis legde voor het ontstaan van Youtube. Beide pioniers hebben in Enschede hun eerste schreden gezet op weg naar wereldwijd succes. Voor tech-fashion kunstenaar Anouk Wipprecht, early stage investeerder Anke Huiskes en sociale innovator Daan Roosegaarde geldt hetzelfde. Ook zij hebben hier hun roots liggen en veroveren de wereld met hun creativiteit en innovaties.

VIJF DAGEN EXPLORE, CONNECT EN CREATE

De DID-kennisdagen op 26, 27 en 28 mei zijn volledig online te volgen. Met meer dan 40 trend-talks, Q&A's, innovatietafels, workshops, verrassend, entertainment, quizes, cabaret, muziek en digitale café's. Studenten, ondernemers, innovatiemanagers, ingenieurs, marketeers, kunstenaars, wetenschappers en investeerders delen hun kennis en kunnen elkaar ontmoeten. Ontdek het programma op DID21.nl

DID biedt tickets voor:

  • Woensdag 26/5: Online event; Kick-off, Smart City

  • Donderdag 27/5: Online event; Food, Health, Design & Fashion

  • Vrijdag 28/5: Online event; AI, VR, Drones & Robotics

  • Toegang tot de fysieke exposities op zaterdag 29/5 is inbegrepen in een Connect-ticket of los verkrijgbaar

  • Zondag 30/5: Rap up (invite only)

HOOFDEVENTS

Dutch Innovation Days is een nieuw online kennisfestival met een offline exposities door heel Enschede. 

EXPLORE

In WARP Technopolis op de Innovation Floor word je onderdeel van een Instagram-waardige expositie waarin innovaties op unieke wijze worden getoond. Op de begane grond, in de expo achter de Spacebar, krijg je een GOGBOT Preview. 

De eerste editie van Dutch Innovation Days vindt plaats in Enschede met op meerdere locaties interactieve exposities en experiences die je op zaterdag 29 mei kunt bezoeken met familie, vrienden of collega's op vertoon van je DID-bandje (verkrijgbaar vanaf €2,50). Oa Rijksmuseum Twenthe, TETEM (online), De Museumfabriek,   WARP Technopolis, XPO,  EducatieConcordia Enschede en Concordia Enschede openen hun deuren voor DID-bezoekers. In een aantal gevallen geldt dat een tijdslot gereserveerd dient te worden of wordt voor het gebruik van materialen een kleine extra bijdrage gevraagd. Uiteraard wordt met de dan geldende restricties rekening gehouden.

CONNECT

Professionals en studenten nemen deel aan het online, virtuele en fysieke inspiratie programma dat bol staat verhalen en workshops van en gesprekken met van iconische pioniers die de wereld veranderen met hun ideeën. Twee dagen inspiratie en praktische take-aways voor studenten professionals en nieuwsgierigen. Het team van DID heeft met ruim 40 inspirerende sprekers die deelnemen van vanuit Enschede, Amsterdam, Delft, Hawaii, New York, LA, Ede en Deventer. We hebben een verrassende formats een overweldigend programma samengesteld dat je online kunt volgen.

CREATE

Novel-T en Student Union University of Twente werken  intensief samen en verweven de studentendenktank Create Tomorrow als een van de hoofdevents met Dutch Innovation Days. Industrial Design Center, TukkrLab, INC en Enschede LAB verzorgen workshops samen met award-winning designers.

We zijn  al onze partners en sponsors uiterst dankbaar voor het in het DID-team gestelde vertrouwen, beschikbaar gestelde innovaties, menskracht, sponsoring en communicatiekracht. We gaan er samen een onvergetelijk eerste editie van maken.